Flytt av E-post, ny server!

För att modernisera e-postsystemet hos oss på Imega har vi natten mellan Torsdag och Fredag startat en ny server för e-post. Det nya systemet är igång och fungerar mycket bra. Den nya webbmailen kan nås på http://mail.imegasystem.se

Första gången du loggar in på nya servern kommer den skapa ett konto på servern och påbörja hämtningen av all din e-post från den gamla servern och flytta över den till nya. Detta kan ta några minuter beroende på hur mycket e-post du har på ditt konto. Det kan tyvärr innebära att all överflyttad e-post ses av systemet som ny post och din brevlåda blir full av nya meddelanden som egentligen redan är lästa.

För att underlätta vid eventuella problem har jag gjort en kort guide som följer:

Om du har använt m2.imega.se eller smtprelay.imegasystem.se som utgående server och får felmeddelande om att du måste autentisera mot server när du försöker skicka mail, ändra din utgående server till ”mail.imegasystem.se” på port 2525, utan SSL och med autentisering med lösenord. Använd samma användarnamn och lösenord som du använder på Inkommande server, det vill säga din fullständiga E-postadress och ditt lösenord för den e-postadressen.

För en fullständig guide för serverinställningar

Följ guiden här

 

Webmailen kan du nå på http://mail.imegasystem.se